Group Real Estate Filiz Karataş

Çalışma Saatleri:9:30 - 20:00
Newada B Blok No:18 D:12Altayçeşme Mah. Saldıray Sok. Maltepe / İstanbul

Sık Sorulan Sorular

Dilediğinizce sitemizdeki gayrimenkul ilanlarımızı inceliyebilirsiniz. Gayrimenkul üzerini bloğumuzda yayınlanan yazılıarımızdan faydalanabilirsiniz. Yeni ilanlardan ve yazılardan haberdar olmak için sitemize üye olabilirsiniz. Üyelik tamamen ücretsizdir.

Konut finansmanıdır. Konut edinme amacıyla konu olan konutun teminatı altında alıcıya kredi imkanı sunar. 10 yıl gibi uzun sürelere yayılmış vadesiyle kira öder gibi ev sahibi olmayı sağlamaktadır.

Konut alınırken dikkat edilmesi gereken bir çok nokta vardır. Başlıcalarından sizin için bahsediyoruz.
Zemin etüdünün yapılım yapılmadığı kontrol edilmeli, bina yapılırken yeni deprem yönetmeliğine göre yapılıp yapılmadığı incelenmeli, bina ruhsatını olup olmadığı, hazır beton mu kullanılmış, kullanılan demirlerin standartlara uygun olup olmaması gibi konulara dikkat edilmelidir.

Kira sözleşmesi düzenlenmeden önce kesinlikle bir avukata danışın. Mutlaka sözleşmenin yenilenmemesi durumu için tahliye tarihi alın. Özellikle sözleşmede yer alsın. Tahliye tarihinde gayrimenkul boşaltılmaz ise cezai bir şart koyun. Kiranın ne zaman ve nereye yatırılması gerektiğini özellikle belirtin. Her yül için ayrı ayrı senet alın. Ödemeler yapıldıkça senetleri teslim edersiniz. Nakit teminat alın.  Kira artış oranlarını belirtin. Kiralanan gayrimenkulde bulunan demirbaşları detaylarıyla kira sözleşmesinde belirtin.

Kadastro taşınmaz malların sınırlarının, değerlerinin, alanlarının devlet eliyle tesbit edilmesidir.

Almanya, ABD, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Barbados, Belçika, Brezilya, Dominik, El Salvador, Fransa, Gabon, Guetamala, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İtalya, Kanada, KKTC, Kolombiya, Lüksenburg, Malavi, Mısır, Norveç, Orta Afrika, Panama, Peru, Somali, Şili, Tanzanya, Venezüella ve İsrail uyruklu kişilerin Türkiye’de gayrimenkul satın alması serbesttir.

Hakklı nedenleri var ise kiracının fesihi kabul etmesi gerekmektedir.